Doživetja Kozjanskega in Obsotelja


Kaj si lahko ogledam in počnem v okolici?

GOSTILNA ŠTRAVS


Gostilna Štravs v Šmarju pri Jelšah deluje že od leta 1972. Svoje brbončice lahko razvajate v modernem in sproščujočem ambientu. Gostilna se nahaja le 10min hoda od sob Šilec.

PIVNICA LIPNIK


Le 5 min hoda od sob Šilec se nahaja Pivnica Lipnik. V prijetnem domačnem ambientu se lahko okrepčate z odličnim domačim pivom ter slastnimi picami.

TERME OLIMIA


Terme Olimia veljajo za enega najbolj prestižnih wellness in vodno-zabaviščnih centrov v osrednjem delu Evrope. Posebna termalna voda je priznano naravno zdravilno sredstvo, ki krepi zdravje in dobro počutje.

JELENOV GREBEN


Na grebenu, pod skrivnostno Rudnico, se že vrsto let dopolnjuje pestra turistična ponudba. Najprej vam nasproti pritečejo jeleni damjaki in mufloni, če pa so morda zadržani, jih prikliče gospodar.

ROGAŠKA SLATINA


Sprehod skozi Rogaško Slatino po zdraviliškem jedru s promenadnim parkom nudi sproščujoče in zanimivo doživetje. Na voljo je strokovno voden turistični ogled s strani lokalnih turističnih vodnikov.

VINO KOLAR


Na Štajerskem, v bližini rojstne hiše Antona Martina Slomška že od leta 1602 uspevajo Kolarjeva vina. Pridelujejo številne kakovostne vrste vin, ki jih je vredno pokusiti.

KMETIJA VIZJAK


Kmetija Vizjak je ekološka kmetija, ki skuša ohranjati stare etnološke načine pridelovanja. Ukvarjajo se predvsem s čebelarstvom, lahko pa pri njih kupite tudi čili omake, čili vino ter brezglutensko moko.

RESTAVRACIJA ZADRUŽNIK


Restavracija Zadružnik v Šmarju pri Jelšah vsak dan, razen nedelje, pripravi 5 vrst toplih malic. Primerna je tudi za zaključene družbe in sprejme do 120 ljudi.

Kulturne in naravne znamenitosti Kozjanskega in Obsotelja, prihajajoče dogodke, dejavnosti na prostem in še mnogo več si lahko ogledate na spletni strani visitok.eu in Vaš spletni turistični vodnik